taichi.nu Forum Index taichi.nu
Svenska Tai Chi Chuan Institutets Diskussionsforum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Master Tungs French Camp 2006

 
Post new topic   Reply to topic    taichi.nu Forum Index -> Allmänt forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kalle



Joined: 22 Apr 2006
Posts: 40
Location: Lund, Sweden

PostPosted: Sat Apr 22, 2006 6:25 pm    Post subject: Master Tungs French Camp 2006 Reply with quote

Klas, Christina och jag inledde med att chilla ett par dagar i Hyeres som är en trevlig och pittoresk liten fransk by. Det är fantastiskt att möta våren i Provence. Vädermässigt liknar det mest svensk högsommar. Att vandra runt bland apelsinträd ger onekligen ett visst välbehag. LIksom att stilla ta en pastis på en uteservering.

På söndagen bar det av till camp där Jean-Marie och Louise anslöt och gjorde den svenska truppen fulltalig.

Det följde en fantastisk vecka med mäster Tung i högform. Han bjöd på mycket seriös träning, men också många tillfällen till glada skratt. Vi tränade på en del nya saker som applikationer baserade på s.k. kort energi (Klas kan kinesiskan för detta). Sedan var det mycket form - med fokus på vanlig långsamform och snabbform.

På franskt vis så ingick så mycket mat och vin som man orkade, så det blev många glada stunder med "kollegorna". Italienarna visade att dom är sångens mästare i europa. Själv fick jag möjlighet att spela trynorgel (munspel) med en amerikansk trubadur. Jag tror att det var uppskattat - vi tjänade i alla fall en hel euro.

Den enda nackdelen med denna vecka är att den går för fort. Vi avslutade det hela med ett par dagar i Nice för att långsamt kliva ner från molnen och återanpassa oss till jordelivet.

Jag kan verkligen rekommendera detta camp till alla. Kan man hänga med på långsamform och så klarar man sig bra. Det är en fantastisk energiinjektion just när man behöver den som bäst - efter en lång svensk vinter.

Du hittar lite bilder på:
http://www.kalleblomster.com/taichi
_________________
http://www.myspace.com/kalleblomster
www.kalleblomster.com


Last edited by Kalle on Sun Apr 23, 2006 9:57 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Kalle



Joined: 22 Apr 2006
Posts: 40
Location: Lund, Sweden

PostPosted: Sun Apr 23, 2006 1:10 am    Post subject: Reply with quote

Master Tung’s European summer camp:
Hints for work rest and play (with reservation for all changes!!)

Where: The camp is held at the " la Badine " V.V.F. on the Presqu’île de Giens
near Toulon. It is a superb unspoilt spot in a 34-hectare pinewood surrounded
by small bays, and looking out towards the îles d’Or, is located in one of the
loveliest parts of the Côte d’Azur.

One way to get there is to fly to Nice. There are several cheap flight alternatives. To get from Nice to camp you can rent a car or go by traing Nice - Toulon - Hyeres. The train ride is about 2 hours from Nice to Toulon. There are many connections between Nice and Toulon, but trains run less frequent from Toulon to Hyeres, so Taxi can be an alternative. There are also buses directly from Hyeres to Nice Arirport.

To get from Nice airport into town there are bus shuttles that run every 30 minutes. Note that there is one shuttle going into Nice town center and another going to the Nice train station.

From Hyères to VVF (the camp), take bus 67. it leaves from the bus station (gare routière) then goes via the train station in Hyeres (gare SNCF) to the end of Presqu'ile de Giens, all the way to La Tour Fondue and VVF La Badine. Note that the bus station is 4 km away from the train station in Hyeres. Sunday hours (2006) : 8:29, 11:25, 13:50, 16:55 (about 35 minute journey).

Links to other buses from Toulon:
http://www.reseaumistral.com/horaires_ligne/index.asp?pa_id=1073&rub_code=6&thm_id=763&lign_id=26&typehoraire=HPotelet&LaDate=02%2F04%2F2006&Heure=8&Sens=R

From Nice, take the train to Toulon then back to Hyères. Train links.
http://www.voyages-sncf.com/dynamic/_SvHomePage?_TMS=1111354846518&_DLG=SvHomePage&_LANG=FR&_AGENCY=VSC

Bring: sun hat(s), sun block, shades. Long sleeved thin & lightweight shirts etc. for training. Water bottle. Sheets and towels are provided.

Staying over in NICE: Near the SNCF (train) station is

Hotel Durante, 16 Avenue Durante, 06000 Nice.
Tel +33 4 93 88 84 40
Fax +33 4 93 87 77 76
www.hotel-durante.com
info@hotel-durante.com
cost: around 78 Euro for two sharing, 69 euro for a single

For Japanese eating, tofu tossing and fast knife sets at reasonable prices, go to ZEN on 27 rue Angleterre, 0600 Nice (Close to the hotel Durante)
If there are several of you it might be an idea to book: tel 04 93 82 41 20

Across the street from ZEN is a hillarious local place where they serve live jazz music and drinks.

A good way to spend time is to stay a night or two in Hyéres on your way in or out. It is a nice little town with a lot of atmosphere. A good place to stay, close to the old town, is

Hotel du Portalet, 4 rue de Limans, 83400 Hyéres les Palmiers
Tel +33 4 94 65 39 40
Fax +33 4 94 35 86 33
www.hotel-portalet.com
contact@hotel-portalet.com
They are really nice people and speak some english.

Taxi in Hyeres is +33 4 94 00 60 00
The fare from camp to Toulon is about 60 euro. The fare from camp to Hyeres town is cheaper.
_________________
http://www.myspace.com/kalleblomster
www.kalleblomster.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Klas
Moderator


Joined: 18 Dec 2005
Posts: 514
Location: Malmö

PostPosted: Sun Apr 23, 2006 3:14 pm    Post subject: chilla ett par dagar i Hyeres Reply with quote

"chilla ett par dagar i Hyeres", var just vad vi gjorde, i den medeltida gamla staden. Verkligen fint! Och bra benträning att gå i stadens lutande gator, och klättra upp på berget där den stora borgens ruiner och rester av den allra äldsta stadens mur finns (1000-talet). Så vi kom till camp i fin form och väldigt chillade, helt igenom relaxade.

Som Kalle säger så jobbade vi på en övning som tar fram en relativt kort energi, Cai, i motsats till den långa i Lu, som är drag (Peng, Lu, Ji, An).
Cai kan översättas som "ryck", alltså en kort (oftast nedåtriktad) rörelse, som görs kort och "snappy".

Liksom Peng, Lu, Ji, An, så är Cai en av de åtta varianterna på Jin, tillämpad Qi-energi, som också är positioner. Cai, Lie, Zhao, Kao är de fyra som grupperas samman (se Cheng San Fengs klassikertext, hittas på weben). Cai kan alltså vara en position, då du drar rakt ned kort och snärtigt, men är också denna Jin/energi varhelst du tillämpar den. Denna kallas ibland felaktigt för "drag ned", men är inte ett drag, utan ryck, (yang), en kort energi. Lu är (ett långt) drag, Cai är (ett kort, snärtigt) ryck. Detta ägnade vi mycket tid och energi (!) åt, så att armen hängde lite löst framåt kvällen... efter timmar av detta i och utanför klassen.

Men det var inte bara snabba ryck, det var också långsam form, riktigt långsamt ibland, 55-60 minuter. Härligt djupt! Och snabbform, som man nog också bör kunna åtminstone följa, om man inte vill stå och titta en hel del tid. Det är inte ett elit camp, folk varierar liksom hemma, men endast en 3-4 stycken gick till sidan under snabbform, medan en del oförväget snurrade runt så att man kunde se att de inte riktigt visste åt vilket håll de skulle, men det är okej. Och nu till sommaren så tror jag att alla i våra klasser som kan långsamformen, också har lärt sig snabbform.

Vi gjorde också andra partnerövningar, en hel del enhands, den stora cirkeln, som fördjupades, på ett intressant sätt, och många olika exempel på tillämpningar, där budskapet nog var att alla formens positioner kan göras från enhands-, och tvåhands-partnerövningarna. Kul och varierat, och armen fick en chans att växa fast igen.

Även det sociala livet blommar här, och Kalle Blomster Bands förgrundsfigur, Kalle själv, bidrog starkt till detta med sina musikaliska och sociala utförsgåvor. Och som Kalle så vist påpekar, maten och vinet.

Att inta en rivig poire (päronbrännvin) och en utsökt esspresso på en altan med Medelhavsutsikt, i goda vänners lag, och med kroppen och själen full av Tai Chi (+mat och vin...) är en höjdare, helt enkelt oslagbart.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    taichi.nu Forum Index -> Allmänt forum All times are GMT + 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group